Врховниот суд го отфрли како недозволено барањето на Груевски за вонредно преиспитување на правосилната пресуда за случајот „Насилство во Општина Центар“

April 29, 2022 Marija K 0

Врховниот суд го отфрли како недозволено барањето на поранешниот премиер Никола Груевски, поднесенo преку неговиот адвокат, за вонредно преиспитување на правосилната пресуда на Основниот кривичен […]

Грковска: Владата е особено посветена на транспарентност и отчетност на институциите како сервис на граѓаните

April 29, 2022 Marija K 0

Заменик-претседателката на Владата задолжена за политики за добро владеење Славица Грковска, на Форумот посветен на 100 дена Влада, истакна дека со самиот факт што во […]