Астрономски календар

– Денеска е петок, 1 април 2022 година, 87-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 278 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 19 минути, а ќе зајде во 18 часот и 57 минути.

Денов трае 12 часа и 38 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 6 часот и 36 минути, а ќе зајде во 19 часот и 16 минути.