Астрономски календар

– Денеска е сабота, 2 април 2022 година, 88-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 277 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 17 минути, а ќе зајде во 18 часот и 58 минути.

Денов трае 12 часа и 41 минута.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 6 часот и 58 минути, а ќе зајде во 20 часот и 23 минути.