Русија: Во Одеса уништени се рафинаерија за нафта и три складишта за гориво

– Министерство за одбрана на Русија соопшти дека руските сили уништиле рафинерија за нафта и три складишта за гориво со високопрецизни морски и воздушни ракети во регионот на Одеса.

Се наведува дека нападнатите објекти ги користише Украина за снабдување на своите војници лоцирани во близина на градот Миколаев.

Претходно, украинските власти соопштија дека во нападот нема човечки жртви.