Астрономски календар

– Денеска е понеделник, 4 април 2022 година, 90-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 275 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 14 минути, а ќе зајде во 19 часот и 1 минута.

Денов трае 12 часа и 47 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 7 часот и 46 минути, а ќе зајде во 22 часот и 23 минути.