Одржан традиционалниот Шри Чинмој маратон на себенадминување

 Во „Градски парк“ во Скопје викендов се одржа 23-от традиционален Шри Чинмој маратон на себенадминување.

Победници во маратон:

Мажи маратон 42.2 км:

 1. Драган Младеновиќ СРБ – 3:05:34
 2. Марко Вељановски МКД – 3:07:30
 3. Андреј Стефанов БУГ – 3:23:39

Жени маратон 42.2 км:

 1. Катерина Шиповиќ МКД – 3:53:38
 2. Мона Мајковска МКД – 4:19:40
 3. Маја Ѓорѓевска МКД – 4:33:00

Победници во полумаратон:

Мажи полумаратон 21.1 км

 1. Жан Тошев МКД – 1:15:28
 2. Илија Ќироски МКД – 1:16:05
 3. Игор Гиш Стојановски МКД – 1:16:51

Жени полумаратон 21.1 км

 1. Адријана Поп Арсова МКД – 1:23:54
 2. Милјана Ристиќ МКД – 1:24:25
 3. Тамара Јолевска Попов МКД – 1:38:24.