Астрономски календар

– Денеска е вторник, 5 април 2022 година, 91-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 274 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 12 минути, а ќе зајде во 19 часот и 2 минути.

Денов трае 12 часа и 50 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 8 часот и 15 минути, а ќе зајде во 23 часот и 37 минути.