Вашингтон ќе ги бојкотира состаноците на Г20 на кои ќе присуствува Русија

Американската министерка за финансии Џенет Јелен, која ќе ги претставува Соединетите Американски Држави на претстојниот министерски состанок на Групата 20 индустриски најразвиени земји во светот (Г20), ќе бојкотира некои од состаноците на кои ќе присуствува Русија.

Неименуван претставник на американското Министерство изјави дека САД и нивните сојузници ќе продолжат со „заедничките напори да го зголемат економскиот притисок врз Русија“.
Г20 го сочинуваат 19 земји и Европската унија, вклучувајќи ги Аргентина, Австралија, Бразил, Канада, Кина, Франција, Германија, Индија

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*