Магдалена Филиповска-Грашкоска в.д. директор на ФЗО, Даниела Рендевска в.д. претседател на Инспекцискиот совет

Владата на денешната 40.седница го разреши Стево Крстевски од должноста директор на Фондот за здравствено осигурување на Република Северна Македонија, а за вршител на должноста директор на ФЗОРСМ ја именува Магдалена Филиповска – Грашкоска, која е разрешена од должноста претседател на Инспекцискиот совет.

Од владината служба за информирање соопштија дека за в.д. претседател на Инспекцискиот совет на денешната седница Владата ја именуваше Даниела Рендевска.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*