Француски министер повика Русија да не присуствува на состаноите на Г20

Францускиот министер за финансии Бруно ЛеМер ја повика Русија да не присуствува на состаноците на земјите од групата Г20.

– Бараме Русија веднаш да ги прекине воените дејствија и бараме да не доаѓа на состаноците на Г20. Војната е некомпатибилна со меѓународната соработка, нагласи Лемер за време на онлајн средбата со колегите од Г20.

Тој ја напушти средбата пред да обраќањето на рускиот министер.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*