Во февруари 64,1 отсто од потрошената струја од домашни извори

Во февруари годинава во земјава вкупно се потрошени 733.115 мегават часови електрична енергија, 39,588 милиони нормални кубни метри природен гас, 403.441 тон јаглен и 90.747 тони нафтени продукти.

Според податоците на Државниот завод за статистика, 64,1 отсто од потрошената електрична енергија е од домашно производство, а 98,8 отсто од вкупната потрошувачка на јаглен се употребени за производство на струја

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*