Кинескиот амбасадор Џанг Ѕуо во посета на Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип

Амбасадорот на Народна Република Кина во земјава, Џанг Ѕуо, денеска ќе го посети Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип.

Како што најавуваат од Универзитетот, кинескиот амбасадор ќе има средба со ректорот на УГД проф. д-р Блажо Боев и проректорите, а ќе ги посети и факултетите сместени во Кампусот 2.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*