Астрономски календар

Денеска е среда, 27 април 2022 година, 113-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 252 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 37 минути, а ќе зајде во 19 часот и 26 минути.

Денов трае 13 часа и 49 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 4 часот и 19 минути, а ќе зајде во 15 часот и 57 минути.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*