Промоцијата на романот „Најосаменото место“ од Симеон Јанков

Промоцијата на романот „Најосаменото место“ од Симеон Јанков ќе се одржи вечер во кафе-книжарницата „Буква“.

Промотор на книгата ќе биде Фросина Пармаковска.

Симеон Јанков е роден 1981 година во Скопје. Дипломирал на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ во групата „Македонски и јужнословенски книжевности“. Автор е и на романот „Црна шума“.

Романот „Најосаменото место“ е 205 издание во едицијата „ПРОаЗА“ на издавачката куќа ИЛИ-ИЛИ.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*