Лукашенко: Западот со санкции нема да ги фрли на колена Минск и Москва

Западот со санкции нема да успее да ги фрли на колена Минск и Москва, изјави денеска белорускиот претседател Александар Лукашенко.

Низ разговор со граѓаните во регионот на Гомељ, Лукашенко истакна дека Белорусија и Русија имаат доволно ресурси, техонологија и интелигенција.

Тој повтори дека притисокот со санкции, принудува на барање нови можности.

– Пазарот е отворен, мора да се движите, а не да плачете, додаде белорускиот претседател.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*