Годишните извештаи на Судскиот совет и на Народниот правобранител пред собраниската Комисија за политички систем

Собраниската Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците денеска ќе оджи седница на чиј дневен ред е Годишниот извештај за работата на Судскиот совет на Република Северна Македонија за 2021-ва.

Пред членовите на Комисијата се и Предлог-одлуката за давање согласност на општиoт акт на Народниот правобранител, како и Годишниот извештај на Народниот правобранител за степенот на обезбедувањето почитување, унапредување и заштита на човековите слободи и права во 2021-ва. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*