Промоција на монографија за посетата на папата Франциск и на зборникот на трудови за Католичката црква

Католичката црква во соработка со Комисијата за односи со верските заедници и религиозните групи, денеска во Македонската филхармонија ќе го промовира монографско издание „Историска посета на светиот отец – прво македонско добредојде за папата Франциск“, посветено на посетата на папата Франциск во Скопје, која се реализираше во 2019 година.

Воедно, ќе биде промовиран и зборникот на трудови „Католичката црква во Македонија низ историјата“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*