Астрономски календар

 Денеска е петок, 6 мај 2022 година, 122-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 243 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 25 минути, а ќе зајде во 19 часот и 36 минути.

Денов трае 14 часа и11 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 9 часот, а ќе зајде 17 минути по полноќ.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*