Во Скопје изречени 168 санкции од областа на сообраќајот

На територија на Скопје изречени се 168 санкции од сообраќајот меѓу кои 25 за брзо возење и 19 за возење под дејство на алкохол.

Министерството за внатрешни работи соопшти дека изречени се и 12 мерки за возење без возачка дозвола. Изречени се и четири мерки за користење на мобилен телефон, 36 санкции за прекршоци што ги прават пешаците, четири мерки за прекршоци што ги прават возачите на мотоцикл, 38 за непрописно паркирање…

Акциската контрола на полицијата е извршена во текот на вчерашниот ден.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*