Бектеши во дводневна официјална посета на Албанија

Министерот за економија Крешник Бектеши престојува во дводневна официјална посета Албанија во рамки на која денеска во Тирана ќе се сретне со албанската министерка за финансии и економија Делина Ибрахимај, по што е предвидена прес-конференција на двајцата министри.

Министерот Бектеши денеска ќе има средба и со министерката за туризам и животна средина на Албанија, Мирела Кумбаро.

Утре, пак, Бектеши ќе учествува на Економскиот форум во Тирана, на панелот „Енергетската политика во Албанија – Постигнување на енергетска независност и издржливост во меѓународната енергетска криза”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*