Министерката Петровска на средба со поранешните началници на ГШ на Армијата и членовите на Клубот на генерали

Министерката за одбрана Славјанка Петровска денеска ќе се сретне со поранешните началници на Генералштабот на Армијата и со членовите на здружението Клуб на генерали.

Со оваа средба продолжуваат серијата на консултации во процесот на трансформација на системот за одбрана кој продолжува по членство на земјата во НАТО, со цел зајакнување на одбранбените капацитети и способности.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*