Министерката Петровска на трибина за три децении воено образование

Министерката за одбрана Славјанка Петровска денеска ќе се обрати на научно-стручната трибина „Три децении Армија, три децении воено образование, научени лекции, реалност и перспективи“.

На трибината ќе присуствуваат и началникот на Генералштабот, генерал Васко Ѓурчиновски, редовни професори на Воената академија и пензионирани генерали.

Трибината ќе се одржи во Воената академија „Генерал Михаило Апостолски“ во Скопје.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*