Прифатени оставките на премиерот и министрите на кувајтската влада

Емирот на Кувајт Наваф ал Ахмед ал Џабер ал Сабах ја одобри оставката на премиерот на земјата и членовите на неговиот кабинет, објави кувајтската новинска агенција КУНА.

Како што е наведено, емирот на Кувајт наредил да се прифати оставката на премиерот и министрите кои ја сочинуваат владата на земјата.

Се посочува дека Емиратот им  ја дал одговорноста на шефот на кабинетот и на министрите во оставка за „вонредно управување со создадените околности“.

Не се соопштени информации за причините за оставката на кабинетот.

Актуелниот премиер на Емиратите ја презеде функцијата во средината на декември 2019 година.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*