Почна аплицирањето за бескаматниот кредит за обртни средства за компании погодени од енергетската криза

May 11, 2022 Marija K 0

Од денеска почна аплицирањето за бескаматниот кредит за обртни средства за компании погодени од енергетската и економската криза. Кредитната линија е наменета за микро, мали […]

Бектеши од Софија: Историјата да се тргне настрана, да изнајдеме заеднички решенија во интерес на сите

May 11, 2022 Marija K 0

Сите земји кои се присутни на овој Министерски состанок се исправени пред воената агресија која се случува во срцето на Европа и која предизвикува огромни […]

Николоски на Тирана економскиот форум: Итен почеток на преговорите со ЕУ и политичка стабилност за инвестиции и спроведување клучни проекти

May 11, 2022 Marija K 0

Итно почнување на процесот за членство на нашата земја во ЕУ, зголемување на регионалната соработка, реализација на клучните инфраструктурни проекти како што се Коридорот 8, […]

МЗШВ: Во тек е јавниот повик за „рурална жена“, земјоделките да аплицираат и да ја искористат поддршката

May 11, 2022 Marija K 0

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ) потсетува дека е во тек јавниот повик за поддршка на руралните жени и дека крајниот рок за аплицирање […]