„Амазон“ нaјави над 3.000 интернет-сателити во Земјината Орбита

April 6, 2022 Marko 0

– „Проектот Кујпер“ како иницијатива на „Амазон“ соопшти дека се резервирани десетици лансирања на свои интернет-сателити во Земјината Орбита. Сателитите ќе бидат поставени преку моќни ракети […]

Нов хит во Шведска: Музеј за селфи

April 5, 2022 Marko 0

– Новиот музеј на самослик, „Јозеум“ во Стокхолм, Шведска, нема уметнички дела на своите ѕидови. Наместо тоа, неговите осветлени, украсени соби се предвидени како забавна позадина […]