Премиера на претставата „Пациенти“

May 11, 2022 Marija K 0

„Пациенти“ е насловот на најновата хит-комедија на Театарот Провокација, чија премиера ќе се одржи вечер во Културно информативен центар – Скопје, Салон 19:19. Комедијата „Пациенти“ […]

Поетско читање со Јовица Ивановски, Елизабета Баковска и Тихомир Јанчовски во КИЦ

May 11, 2022 Marija K 0

Во организација на Културно Информативниот Центар – Скопје, денеска во Изложбениот салон Империјал 1, ќе се одржи Поетско читање со македонските поети Јовица Ивановски, Елизабета […]

Италијански агент за продажба ќе го застапува македонскиот филм „Преекспонирано“

May 10, 2022 Marija K 0

Македонскиот филм „Преекспонирано“, работен по сценарио и режија на Елеонора Венинова и во продукција на ДНФ Филмс, објави соработка со италијанскиот агент за продажба „The […]

Млади од 10 земји од регионот на манифестацијата „Балканот е срцето на Европа”

May 10, 2022 Marija K 0

Со театарската претстава „Пеликанот“ од Аугуст Стриндберг,  во режија на Теодора Сиљаноска и  во изведба театарски уметници од Интернационалниот универзитет Еуропа Прима, денеска, ќе отпочне […]

„Геолошки пресек 2“ – изложба на Давид Атанасоски во КИЦ – Скопје

May 10, 2022 Marija K 0

Во Културно информативниот центар – Скопје вечер ќе биде отворена изложбата „Геолошки пресек 2“ од Давид Атанасовски. – Разновидните материјали со специфични текстури, архитектонски елементи […]