Трипуновски: Николовски по Србија, моли за пченица и од Бугарија, кој ќе профитира од реекспортот тежок милиони?

April 6, 2022 Marko 0

Владата лажеше дека има доволно пченица. По Србија, ќе увезуваме и од Бугарија. Димитар Ковачевски и Љупчо Николовски првин тврдеа дека во стоковите резерви има […]

Поради лошите политики власта е веќе делегитимирана, двојно повеќе граѓани даваат поддршка за ВМРО-ДПМНЕ во споредба со СДСМ

April 6, 2022 Marko 0

Не само анкетите, туку и секојдневното незадоволство на граѓаните од лошите политики на оваа власт, покажуваат дека во Македонија мора да се случат промени. Власта […]

Пописот е некомплетен, ДЗС направи упад и промена на бројките, веднаш по промената на власта ВМРО-ДПМНЕ ќе спроведе комплетен електронски попис

April 4, 2022 Marko 0

Пописот е нецелосен и со многу неправилности. Овој попис кој го спроведоа СДСМ и ДУИ не ја покажува реална слика за популацијата во државата. Некомплетноста […]

Стоилковски: Јавно приватно партнерство во последниве пет години се поврзува само со бројни афери наместо добивање поквалитетни услуги во здравството

April 3, 2022 Marko 0

„Во текот на годината редовно сакале или не и она што не е баш пријатно за слушање излегуваат бројни афери поврзани со криминал и корупција […]

Стоилковски: Спасовски да ги разреши обвинетите за изборен притисок и сам да замине од МВР

April 2, 2022 Marko 0

Оливер Спасоски да ги разреши началниците и инспекторот осудени за злоупотреба, односно политички мотивиран притисок и потоа самиот да замине од МВР! Судскиот документ којшто […]