Градинките во општина Кисела Вода добија донација од „Алкалоид“ – 1500 мутивитамински сирупи за децата

May 10, 2022 Marija K 0

Во градинките во општина Кисела Вода денеска беа доставени 1500 сирупи за подигнување на имунитетот кај децата. Станува збор за донација од Алкалоид АД Скопје. […]

Стартувај го филмот за зелена Европа

May 5, 2022 Marija K 0

Климатските промени и деградацијата на животната средина се егзистенцијални закани за Европската унија и светот. Со извонредни филмови, експертски разговори и софистициран дидактички концепт, организаторите […]

Без вода дел од улиците близу Владата  

April 27, 2022 Marija K 0

Поради реконструкција на водоводна цевка Ф80 милиметри на улица „Јордан Хаџиконстантинов Џинот“, во близина на зградата на Владата, со прекинато водоснабдување денеска ќе бидат корисниците […]

Прекин на водоснабдувањето кај дел од корисниците во Пржино

April 27, 2022 Marija K 0

Поради реконструкција на водоводна ф-150 милиметри на крстосницата на улиците  „Св. Наум Охридски“ и „Кавалска“, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од улиците „Пржино“, „Кавалска“ и […]